EVELINE KIESKAMP BEELDEND KUNSTENAAR
D out of the Blue in de Achterhoek: Tijdens de workshop 'D-kleden' hebben scholieren uit 8 gemeenten in de Achterhoek kledingontwerpen gemaakt waarin het virtuele figuurtje 'D.' zich fijn zou voelen wanneer hij op onze aarde terecht komt. Dit maakte deel uit van een multidisciplinair kunstproject. 2700 scholieren creërden in 8 leegstaande panden een wereld voor de virtuele figuur 'D'. Onderbouwscholieren van het vmbo, havo en vwo werkten samen met professionele kunstenaars in zes verschillende workshops: percussie, film, dans, kledingontwerp, interieurontwerp of voertuig bouwen.

 

Kinderkunstfestival Bennekom Workshop 'Hundertwasser' tijdens het kinderkunstfestival in Bennekom. Op 11 juni zijn er in de Dorpsstraat in Bennekom 10 verschillende kunst-workshops geweest waar kinderen gratis aan mochten deelnemen! Tijdens de workshop 'Hundertwasser' hebben de kinderen allemaal een eigen huisje beschilderd en geplaatst in een groter geheel zoals ook architect Hundertwasser zijn kleurrijke gebouwen liet zien. Het geheel heeft bij Novita Bennekom voor even een plaatsje gekregen waarna de kinderen hun eigen huisje op konden halen.
Foto's met dank aan Edwin Nieuwstraten
Workshop FOOD-dress 75 eindexameneerlingen van het Pallas Athene college uit Ede waren te gast tijdens de workshop food-dress, een van de workshops die te volgen waren in het kader van het Kunstfestival Ede. Elke groep van 3-5 leerlingen hebben hun eigen food-dress gemaakt van voedsel-afval-verpakkingen.
Vriendje voor 'Zwaan' Tijdens een leerkrachten-nmiddag in het Kroller Mullermuseum hebben 2 groepen van 10 leerkrachten een drijvend object gemaakt. Elke groep maakte uit floormate een vriendje voor 'Zwaan' die in de winter opgeslagen is. Na ontwerp en realisatie werd het drijvend vermogen getest in de vijver waar 'Floating object' van Martha Pan in de zomermaanden te zien is. De workshop heb ik samen met Ellen Bouter ontwikkeld en uitgevoerd.
'Mijn beeldentuin' In dit project hebben alle leerlingen van de Wilhelminaschool uit Bennekom 4 weken lang gewerkt aan het maken van een eigen beeld. Samen met het Kroller Muller museum en Cultura hebben zo alle leerlingen als kunstenaar kunnen werken en hun werk tentoongesteld n.a.v. de beeldentuin in het museum. (met Ellen Bouter)
 © EVELINE KIESKAMP